Omvormer

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Om deze stroom geschikt te maken voor het stroomnet is het noodzakelijk het om te zetten naar wisselstroom, hiervoor wordt gebruik gemaakt van een omvormer. Het is van groot belang de juiste omvormer te kiezen. Hierbij moet worden gelet of een aantal factoren:

  • - Het aantal panelen
  • - De verwachte opbrengst van de panelen

Uiteraard zullen wij bij de keuze van omvormer elke situatie apart bekijken. Zo kan een omvormer worden gekozen die het best in het systeem past en het meeste rendement oplevert.

Belangrijk is te weten dat een omvormer in werking wat geluid produceert en zich koelt waardoor er om de omvormer heen ruimte nodig is voor luchtcirculatie. Meestal wordt de omvormer dus geplaatst in de CV ruimte.

Verder beschikken de meeste omvormers over een display waar opbrengst op kan worden uitgelezen. Ook is het mogelijk omvormers te dan wel niet draadloos te koppelen met het internet waardoor opbrengst op computer of mobiel is af te lezen. Vraag voor de mogelijkheden hiervoor naar een van onze adviseurs.

Verschillende merken omvormers hanteren verschillende normen in rendement en kunnen verschillen in garantie. Kijk voor de garantiebepaling van omvormers bij het stukje downloads.

Posted in: zonnepanelen