Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Ondanks alle informatie op deze site weten we uit ervaring dat mensen vaak nog een aantal praktische vragen hebben. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij dan kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen via info@janssen-etb.com.

Vraag 1: Hoe werkt zonne energie?

Bij zonne energie worden de opgevangen UV-stralen omgezet in stroom. Hoe dit werkt is afhankelijk van het systeem waarvoor u kiest. Janssen Elektrotechniek & Beveiliging legt dit graag aan u uit.

PV-zonnepanelen zetten zonlicht direct om in elektriciteit voor het dagelijkse gebruik, in woningen en bedrijfsgebouwen. De PV-cellen worden samengekoppeld in één module om de spanning te verhogen en zo de stroomopbrengst. De basiscomponenten van een zonnecel zijn twee lagen silicium, vervaardigd uit fijn zand. Deze silicium zijn positief en negatief gedoteerd met bepaalde chemische elementen.

Als zonlicht op de zonnecel valt, wordt een elektrische spanning opgewekt tussen de twee geladen lagen, de positieve en negatieve laag. Net als bij een accu. De gelijkstroom wordt getransporteerd van cel naar celen van module naar module. Via één zelfde kabel komt deze bij de omvormer die gelijkstroom omzet naar wisselstroom. De gebruiksklare stroom is gekoppeld aan de zekeringskast en het openbare net. Dit heeft het grote voordeel dat bij momenten van overschot of de ‘groene’ stroom wordt niet onmiddellijk geconsumeerd, de opgewekte stroom aan het openbare net wordt afgegeven

Vraag 2: Kunnen zonnepanelen ook op mijn dak?

Een veel gestelde vraag is of zonnepanelen voor ieder dak geschikt zijn. Het antwoord daarop is eenvoudig. Ja, ieder dak is geschikt, de situatie is bepalend. Zo moet u zich daarbij wel afvragen hoe en in welke richting de zonnepanelen het beste op het dak kunnen worden aangebracht om maximaal rendement te behalen. Het dak zelf kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor het aanbrengen van panelen, maar voor een groot deel van de dag worden overschaduwd, dan heeft plaatsen geen zin. Het is dan ook soms even zoeken naar de beste oplossing maar wie anders dan Janssen Elektrotechniek & Beveiliging kan u beter adviseren. De specialisten van Janssen Elektrotechniek & Beveiliging bekijken immers vrijblijvend elke situatie ter plekke. Janssen stelt liever niet teleur en gaat voor het hoogste rendement, wat u terugziet in hun deskundig advies.

Vraag 3: Wat gaat dit kosten?

Dit is afhankelijk van de keuze die u maakt. In alle gevallen levert Janssen Elektrotechniek & Beveiliging maatwerk en altijd in combinatie met hoogwaardige en duurzame kwaliteit voor scherpe tarieven. Janssen Elektrotechniek & Beveiliging levert zowel aan de zakelijke als de particuliere markt. U kunt natuurlijk kiezen voor het hele pakket, inclusief volledige montage door ervaren technici. Ook weet u bij Janssen altijd waar u aan toe bent, want elke dienst of levering wordt voorafgegaan door een vrijblijvende offerte. Bij Janssen dus geen vage beloften, maar uitsluitend helderheid, kwaliteit en het hoogste rendement! Op Janssen Elektrotechniek & Beveiliging kunt u vertrouwen.

Vraag 4: Wat moet ik zelf regelen?

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Bel dan naar Janssen Elektrotechniek & Beveiliging en u krijgt alle antwoorden. Voor een vrijblijvende offerte wordt u gevraagd een aantal relevante vragen te beantwoorden en dit eventueel aan te vullen met het verstrekken van foto’s of tekeningen van de huidige situatie van de woning of het bedrijf, de meterkast, alsmede het dakoppervlak. Dankzij de huidige social media zijn de foto’s met een mobiele telefoon zo gemaakt en verzonden. Doet u dit liever niet zelf, dan kunt u altijd een afspraak maken zodat de specialisten van Janssen Elektrotechniek & Beveiliging de situatie op locatie komen bekijken. Fanatieke bespaarders zijn bij Janssen eveneens op hun plaats. Aan de hand van uw gas- en elektraverbruik kunnen de specialisten van Janssen Elektrotechniek & Beveiliging u een indicatie geven van de haalbaarheid van de beoogde besparingen afgezet tegen de verschillende systemen en mogelijkheden. Met Janssen bespaart u energie op meerdere fronten.

Vraag 5: Kunnen zonnepanelen beveiligt worden tegen diefstal?

Dankzij nauwe samenwerking met Janssen Elektrotechniek en Beveiliging zorgt Janssen Elektrotechniek & Beveiliging ervoor dat uw zonnepanelen en installatie tegen diefstal beveiligd kunnen worden. Janssen heeft hier veel ervaring mee en beschikt over een speciale beveiliging, die eveneens voldoet op vandalisme gevoelige locaties. Indien gewenst kan Janssen Elektrotechniek & Beveiliging in samenspraak met Janssen, u hier verder over informeren.

Vraag 6: Wat is de levertijd?

Bij Janssen Elektrotechniek & Beveiliging hoeft u nooit lang te wachten op de levering en/of montage van uw zonnepanelen. Het streven is een verwerkingstijd van maximaal vier weken tussen het moment van opdracht geven en leveren. Echter, wel met de kanttekening dat zich situaties kunnen voordoen die vertraging opleveren, zoals vakanties en weersomstandigheden die zodanig zijn dat het plaatsen van zonnepanelen niet kan of mag.

Vraag 7: Waarom u voor Janssen Elektrotechniek & Beveiliging kiest?

De specialisten en technici van Janssen Elektrotechniek & Beveiliging zijn bekend met alle typen dakbedekking en beperkende situaties. Hun praktische instelling zorgt ervoor dat zij voor elk probleem een oplossing vinden. Janssen denkt mee en legt de lat hoog als het gaat om het leveren van hoogwaardige kwaliteit. Zowel particulieren als bedrijven kunnen altijd rekenen op een eerlijk advies, ook als opdracht niet uitvoerbaar is of te weinig rendement oplevert. Van Janssen Elektrotechniek & Beveiliging zult u daarom geen vage beloftes verwachten, maar eerder een eerlijk en constructief advies dat wordt afgezet tegen de beste kwaliteit.

Vraag 8: Wat gebeurt er met mijn zonnepanelen als ik ga verhuizen?

Indien gewenst verhuizen de zonnepanelen en de installatie gewoon mee naar de nieuwe locatie. Zowel demontage als (her)montage vallen onder het uitgebreide service en dienstenpakket van Janssen Elektrotechniek & Beveiliging. Vraag naar een vrijblijvende offerte.

zonnepanelen